close x info

Locatie: Ouderkerk aan de Amstel
Opdrachtgever: Vitra Nederland
Omschrijving: Transformatie opslagkelder tot kantoortuin en kantine-showroom

De kelder onder de bestaande showroom van Vitra Nederland in Ouderkerk aan de Amstel was in sfeer en gebruik een typerende kelder. Een donkere onafgewerkte ruimte met voornamelijk opslag. Toch bood deze ruimte ook plaats aan de personeelskantine en een vergaderruimte. Om meer sfeer en licht te creƫren hebben wij in samenwerking met de opdrachtgever, aannemer Bijkerk van de Giessen en interieurbouw Finitouch de ruimte getransformeerd tot een prettige lichte werkomgeving en sfeervolle kantine.
Aangezien de ruimte tegelijkertijd de meubels van Vitra etaleert is ervoor gekozen de ruimte open te laten en vaste interieurblokken, vloer- en plafondvlakken en glas te gebruiken om de verschillende functies van elkaar te scheiden. Dit zorgt samen met de twee nieuwe daglichtkoekoeks gelijk voor een lichtere uitstraling.
De ontworpen interieurblokken staan los in de ruimte en bieden plaats voor de benodigde functies als toiletten, kasten en een keuken. Daarnaast zijn ook vaste zitgelegenheden en nissen in het ontwerp opgenomen.  De blokken zijn monolitisch in kleur en vormgeving, zodat de meubels van Vitra goed tot hun recht komen.