close x info

Locatie: Nieuwegracht 8, Utrecht
Opdrachtgever: Particulier
Omschrijving: Interne verbouwing
Periode: maart 1999 - januari 2004

De locatie van het gebouw is aan de monumentale en levendige grachtzijde. De rust van de binnenplaats is verrassend. Het gebouw is opgesplitst in twee appartementen. Onze opdrachtgever verblijft in het onderste appartement. De centrale zone in het huis is volledig aangepast: de trap en de tussenverdieping zijn deels verwijderd. Er is een gang waarvan de constructie bestaat uit een combinatie van strip- en hoekstalen.

De vlakken tussen de plafondbalken zijn bedekt met geluidsbestendig materiaal. Hier komen alle verticale en horizontale verbindingen bij elkaar.

De keuze van materialen zoals Amerikaans grenen, staal in zilververf en ge√ętst glas zorgen voor een rustig beeld. Verlichting en meubilering zorgen voor accenten op cruciale punten.

Download PDF